Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Obrazek "NENÍ NA SVĚTĚ LEPŠÍHO PSYCHIATRA,NEŽ JE ŠTĚNĚ OLIZUJÍCÍ VÁM OBLIČEJ."! -  (Ben Williams)

 

1255

 

"CANISTERAPIE"

ZDE ODKAZ na stránku z naší činnosti z let minulých od roku 2009 do roku 2013!


 

 

Canisterapie je pomocná terapie kde se využívá pozitivního působení psa ke zlepšení zdravotního stavu klienta.Je vhodnou součástí pro zlepšení postižení-"mentálního,tělesného,smyslového,epilepsie a další,ale zrovna tak nachází uplatnění i u zdravých lidí".

Canis(přeloženo z latiny) je pes,terapie znamená léčba.Jde o pozitivní působení přítomností psa na zdraví člověka.Canisterapie klade důraz na řešení problémů psychologických,citových a sociálně integračních,působení na fyzické zdraví je u ní druhotné.Uplatňuje se především jako podpůrná terapie při řešení situací,kdy mohou jiné metody selhávat nebo se nedají použít.

Canisterapie se dá stejně jako jiné formy animoterapie(terapie pomocí zvířat)rozdělit na 2.metody:

1.AAA(Animal Assisted Activities) se zaměřuje na zvýšení kvality života klienta,působí motivačně,stimulačně.odpočinkově apod.,dá se vyjádřit pocity štěstí  a radosti.

2.AAT(Animal Assited Therapy) je metoda cílená,zvíře je zde součástí terapeutického procesu.Cílem je posílení žádoucího utlumení nežádoucího chování klienta,musí být pečlivě dokumentováno.                  (dělení převzato z knihy od L.Galajdové - Pes lékařem lidské duše aneb canisterapie)

Canisterapii mohou vykonávat psi jakéhokoli plemene,i kříženci.                              

                                                     

----------------------------------------------------------------------------

 Průkaz rozhodčího CANTES o.s.Polička ZDE!        Canisterapeutické týmy ZDE!

 Obrazek

 

S Amálkou,Cheyll a teď už i s Arčí,vykonáváme "canisterapii" od roku 2008 a to při "hipoterapii" na kterou k nám dojíždějí děti s mentálním postižením.Holky jsou nejvíce oblíbeni u brášků Járy,který je upoután na vozík a hluchoslepého Tomáška. Občas dojíždíme i do respitní péče Jindra-(RPJ) pro seniory do Litomyšle,kde se na nás babičky vždy moc těší:-)).  

 

 pruk-001.jpgCheyllinka pruk.3.jpg-001.jpg

 

 

 Amálka                 Bonnie

pruk.2.jpg-001.jpg 

arci-prukaz-2..jpg

 Arčí

1246

 

 454

 

CANISTERAPIE METODA ZDE! 

 

 

 

 

2016

Dne 7.června,poctilo naše cvičiště svou návštěvou bezmála 100 dětí z Litomyšlské zámecké MŠ smiley ....děti i holky borderky si to pořádně užily smiley ...nějak se mi tam do objektivu všichni ne a ne vejít laugh

zam..jpg

 

 

 

 

14.6 2016

Denní stacionář s mentálním a kombinovaným postižením-Ruka pro život Litomyšl http://www.rukaprozivot.cz/
V Janově nás navštívily děti z Litomyšle.Tyto děti dokáží být neuvěřitelně vděční za každou maličkost a dají to také patřičně emocionálně najevo.Bonnie holčička,která tyto děti toliko bezmezně milovala..... její sestra Amálka ji skvěle a zodpovědně zastoupila. Potěší a zahřeje u srdíčka,když těmto dětem vykouzlíte na tváři radost a úsměv,je to pro člověka ta nejlepší odměnasmiley

  Vojta a Amálka

ruka-pr.1.jpg                    vojta1..jpg                                              

ruka-pr3..jpg

vojta2..jpg

vojta4..jpg

Vojtík a Amálka

 

 

 

----------------------------------------------------------------

 30.9 2014

"Respitní péče Jindrova vila Litomyšl pro seniory"

Respitní péče Jindrova vila Litomyšl,slaví 10.výročí svého působení.Pestrý, celodenní program jsme se snažili zpestřit i našim vystoupením . Přítomen byl i samotný starosta města Litomyšle Michal Kortyš a místostarosta Radomil Kašpar ... Foto ZDE!  Více Jindrova vila ZDE!

vystoupeni..jpg

 

 

22.9 2014 

Světlanka - Charitní pečovatelská služba Svitavy.
Holky nerozdávají radost,pobavení a lásku jenom dětičkám,ale i seniorům
Na našem statku v Janově u koníků a pejsků,nás navštívili převážně senioři ze Svitavské Světlanky.Spokojenost byla na obou stranách senioři odjížděli spokojení a rozveselení,i holčičky si to jako vždy pořádně užily,hlavně mazleníčko FOTEČKY ZDE!

 037.jpg

 

051.jpg 

 

 

 

 

 

 

7.9 2014

CHOTĚNOV

Pokud zrovna holky s paničkou netráví víkend na agility závodech,jsou zvány na různé dětské akce .Na závěr prázdnin,a začátek školního roku, zájem o naše vystoupení vzrostl a to hned naráz i z několika okolních obcí. A tak jsme Bohužel museli s lítostí i několik pozvánek odmítnout. Z obce Chotěnov si dokonce na dětskou akci, přijeli pro holčičky osobně musím říci,že s tak skvělým a vděčným obecenstvem a štědrými organizátory, jsme se ještě nesetkali . Fotečky ZDE!

008.jpg

004.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22.8 2014

Janov a návštěva z denního stacionáře Litomyšl "Ruka pro život"

 Z denního stacionáře Litomyšl - "Ruka pro život",nás navštívilo několik větších dětí.Moc se jim u nás líbilo,hlavně ježdění na koních,dogdancing - Amálky a Arčí a fotbalová show všech holčiček dohromady.Poté následovalo veliké mazlení a ňuchání, toho se jako vždy pečlivě ujala veliká milovnice dětí, Bonnie ZDE FOTEČKY!

 043.jpg056.jpg

Jára a Bonnie