Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Obrazek

 

ROK 2018

 

22.12.2008

Dneska slaví naše Antis "Cheyllinka" své třetí narozeniny !!!!! Tak milá Cheyllinko,přejeme ti všechno nejlepší,moře zábavy se všemi kulatými nesmysly které tak miluješ,a hlavně hodně zdravíčka.To ti přeje tvoje panička s celou rodinou a s pesanama.

Obrazek

 

 

13.12.2008

Tuto sobotu naše skupina Cantes byla požádána vedením zámku v Bystrém u Poličky o předvedení ukázky canisterapie,abychom tak spestřili "Tradiční vánoční trhy".Děti i dospělí našli s pejsky úžasnou zábavu,mohli si tak vyzkoušet kartáčování,podávání pamlsků,házením míčů pesanům i vodění na vodítku.S velkým ohlasem se také setkal tanec se psem,na skladbu "Tři oříšky pro popelku",výborně předvedla Cheyllinka,kterou po celou dobu tance doprovázel potlesk všech přihlížejících.Něco málo z tance předvedla už i Amálka,jsou to holky šikulky a dělají nám jen samou radost.Sobotní odpoledne se vydařilo a v Bystrém se nám líbilo a nám dospělákům moc chutnal svařáček a medovinka,která se rozlévala z velkých várnic přímo na dvoře.Na příští trhy do Bystré u Poličky se těšíme a pozvání opět neodmítneme.

18.11.2008

ZDE jsou přidané fotečky z agility Blanska z 28.9.

8.11.2008

Naše stáj, společně s OSH Baneta,pořádala v sobotu 8.listopadu maškarní den s koňmi,kterého se zůčastnily děti i rodiče v překrásných maskách.Karneval začal přímo v naši stáji přehlídkou koníků,v super vypracovaných  kostýmech včetně jejich jezdců a ošetřovatelů.  Naše borderenky"Amálka a Cheyllinka" převlečeny do zdravotního jako sestřičky,i se svou paničkou jako MUDr.Pálenice z "Ordinace růžovky"v doprovodu hudební znělky z tohoto seriálu,sklidily také pořadný potlesk a všichni přítomní se náramně bavily.    Jenom malá Sindinka,která měla připravenou masku miminka,musela celou sobotu hajat doma.   V pátek si špatně skočila z gauče a pohmoždila si nožičku,ale dnes je už v pořádku a už zase běhá. Odpoledne se všechny děti i rodiče přemístily do kulturního domu na Rychtě,kde se všichni výborně bavili při diskotéce až do pozdních večerních hodin.

 

Obrazek  

 

 

2.11.2008

Dne 1.11. naše Janovské cvičiště ve spolupráci s občanským sdružením "Cantes-skupina Polička" pod vedením místopředsedy Zdeňka Tauera,jsme zorganizovali školení a poté praktické zkoušky canisterapie.Těchto testů a zkoušek se zúčastnilo celkem pět border kolií.Z Brna dvě,z České Třebové jedna a ze Svitav také jedna,plus naše Cheylla.Já se Cheyllou už tvoříme tým a vlastníme certifikát "ZVV" pro výkony canisterapie.Tímto jsme si ho rozšířili o zkoušku PD "Postižení dětí" a tak už nemusíme tyto testy a zkoušky nikdy obnovovat.Všichni zúčastnění,zkoušky a podmínky splnili a z každého z nich se stal canisterapeutický tým pro výkony canisterapie.Na závěr odpoledne proběhlo velice přijemné posezení s grilováním u baru,které se poněkuď protáhlo do pozdních večerních hodin.Poděkování patří mému manželovi a p.B.Hadašovi,kteří se starali o hladký průběh pohoštění všech kdo se těchto zkoušek zúčastnili.Dále bych touto cestou chtěla poděkovat p.D.Jiskrové z Dolního Újezda,která nám přijela se svým synkem vozíčkářem ,bez které by tyto zkoušky nemohli proběhnout včetně zapůjčených dětí z pěstounské péče z Litomyšle.Nesmím také zapomenout na našeho místopředsedu Zdeňka a tímto mu moc poděkovat,za zdárný průběh celé této akce.Zdendo moc děkujeme !

 

Obrazek

Fotečky z této akce jsou ZDE.

 

 

 

 

 

30.10.2008

Přidané slíbené fotečky z krajské výstavy z Brna ze dne 23.8. naleznete ZDE.

A fotečky ze zkoušek ZZO jsou ZDE.

26.10.2008

Dneska Cheylla úspěšně složila zkoušku ZZO a Prospěla Výborně  a získala 52 bodů.Zkoušky se konaly na kynologickém cvičišti ve Vysokém Mýtě.Rozhodčím byl pan Josef Šindelář.Moc děkuji předsedovi - ZKO-Vysoké Mýto panu L.Suchánkovi,který mi umožnil zúčastnit se těchto zkoušek.A také velké poděkování patří  paní Mirce Dobešové a Haně Ferklové,které mi pomohly s nácvikem cviků pro tuto zkoušku.

 

22.10.2008

Výletové fotečky z Kozlova naleznete ZDE.Moc za ně děkuji Konopáčkům.

 

Obrazek 

 

19.10.2008

Občanské sdružení Baneta a Stáj Pucher,připravili pro děti z Mateřského centra Svitavy zábavné nedělní odpoledne.Na programu byly - hry pro děti,projížďky na koních,grilování u krbu a ukázka agility a tance se psem v podání - Sindy,Cheylly a tentokrát už i Amálky,která jako začátečník zvládá některé taneční prvky na výbornou.Musím ty naše holky pochválit,každá z nich se snažila ukázat divákům to nejlepší co umí.Po skončení ukázky projevily děti velký zájem,si sami vyzkoušet běh agility přes překážky.Nejlépe se jako agility trenažér osvědčila Sindinka a opět nezklamala.Každé dítě se snažila poctivě dovézt přes skočky a tunelem až do cíle,a tak se opět potvrdily její vynikající učitelské schopnosti.Jenom je velká škoda,že dnešním dětem běh a vůbec pohyb nic moc neříká,a tak Sindinka,která je zvyklá na parkuru makat naplno a běžet jako střela,musela na každého z nich čekat v cíli až doběhnou upachtěný a dočkala se tak,své vysloužené odměny.Děti i rodiče z tohoto Svitavského centra se u nás výborně bavily a neděle strávená v naší stáji se jim opravdu líbila.

 

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Fotečky najdete ve fotoalbu!

1.10.2008

 

Obrazek

Dne 28.9. jsme byli na neoficiálních závodech agility v Blansku.Sindinka v kat.SA-pokročilá byla v agility na 4.místě a v jumpingu o peníze na 3.místě.Cheyllinka byla v kat.LA-pokročilá v agility na 1.místě a v jumpingu opět o peníze na 3.místě.Jumping o peníze byl vyhodnocen pro kategorie začátečníků i pokročilých dohromady,a počet týmů v LA i v SA byl opravdu velký. Obě holky nám udělali opět velkou radost.

23.9.2008

Doplněné fotografie ze 14.9. ze závodů agility ve Vysokém Mýtě.ZDE.

 

22.9.2008

Během tohoto víkendu 19.-21.9. jsme se zúčastnili canisterapeutického semináře a po té nedělních závěrečných zkoušek v Borové u Poličky,které se uskutečnily pod záštitou organizace "CANTES" o.s.skupina Polička.Do kempu v Borové se sjížděli psovodi z celé republiky již v pátek,aby s pejskem prošli testem a zkouškou.Našim borderkám se povedlo složit zkoušky na výbornou a máme z toho nepopsatelnou radost.Amálka jako devítiměsíční štěně složila zkoušku ZMP-na 68 bodů,kde maximální hranice byla 70b. a minimální 49b.Cheylla složila  ZVV zkoušku na 100 bodů,kde byla maximální hranice 100b. a min.70b.Máááme holky šikulky!A my...,velice dobrý pocit že jsme podnikly něco moc užitečného pro dobrou věc,"pro zdravé i zdravotně handicapované děti",které k nám dojíždějí na hiporehabilitaci-neboli léčebné ježdění na koni.A my se budeme snažit jim to spestřit i canisterapii s pejsky která má na tyto děti blahodárný účinek.A nesmíme zapomenout na děti z mateřské školy,kde jsem zaměstnaná,už se na nás těší,my jenom čekáme až nám budou vystaveny průkazy a certifikát k oprávnění canisterapii vykonávat.

 

17.9.2008

V neděli 14.9. jsme se zúčastnili "RY-KO-MY" závodu agility ve Vysokém Mýtě.Malá Sindinka se po součtu běhu agility a jumping small,umístila na krásném 4.místě i když na parkurech je ve velké nevýhodě,všichni její spoluzávodníci s kterýma měřila své síly,byli jednou tak velcí než ona.

Cheyllinka se po součtu běhu agility a jumping large,umístila na výborném 2.místě,z čehož jsme měli velkou radost,neboť jumping dokončilo opravdu malý počet pejsků.Neděla tak strávená ve Vysokém Mýtě se nám líbila,neboť jsme se i výborně pobavily s ostatníma agiliťákama.

Obrazek

12.9.2008

Podívejte se na naší novou fotogalerii.Fotečky jsou od Konopáčků a moc jim za ně děkuji.Jsou to úžasné momentky a doufám že se vám budou líbit tak jako mě.Nová galerie fotografií ZDE.

 

Obrazek

 

 

Obrazek

 

3.9.2008

V pátek 29.8. se na fotbalovém hřišti v Janově konala pro děti akce na ukončení prázdnin,kde pro ně proběhli různé soutěže a na závěr i diskotéka.Byli jsme požádány obecním úřadem,o předvedení ukázky tance se psem a agility.Před vystoupením nás trochu strašil déšť,ale na samotnou akci a program se počasí umoudřilo.Ukázka se setkala s obrovským zájmem a aplausem obzvlášť poté,co si někteří děti mohli sami vyzkoušet běh agility přes překážky s malou Sindinkou.Vrchol a největší pobavení našlo bezmála čtyřicet dětí včetně našich hafanů,když byly na hřiště vhozeny fotbalové míče,Cheylla i Amálka tak ukázaly svoji fotbalovou šikovnost a rychlost v nahrávání míčů.Závěr celého dne si děti vychutnali,mohli si konečně pohladit ležící utahané borderky.Odpoledne strávené na Janovském hřišti se výborně zdařilo a na své si přišla jak naše psí smečka,tak všechny děti.Na celé akci panoval pouze úsměv na tváři .

 

 

Obrazek

Pár foteček ZDE.

23.8.2008

Tuto sobotu 23.8.jsme strávily v Brně,kde se konala Krajská výstava.Velikou radost jsme neskrývali po výborném úspěchu našich feneček Amálky a Cheyllinky.Amálka ve třídě dorostu a získala známku VELMI NADĚJNÁ  a od pana V.Mojžíše dostala tento posudek : 7měsíců, fena v pěkném vývoji, bez vylučujících vad, vynikající mechanika pohybu.A Cheyllinka byla ve třídě otevřené kde získala známku VÝBORNÁ 1,VÍTĚZ TŘÍDY A KRAJSKÝ VÍTĚZ a od pana V.Mojžíše má tento posudek : Fena 2,5roku, zdůrazněné tečkování, bez vad, vysoce ceněná mechanika pohybu, pěkný výraz, kvalitní srst. 

 

Amálka ve výstavním postoji.

Autor: Ája

 

Obrazek

Cheyllinka ve výstavním pohybu.

 

Autor: Ája

 

Obrazek

Etika Slezký Hrádek                        Cheylla Bohemia Alké                 naše Cheyllinka

Aris Druna Blue                               Dasha is Bohemia Alké               naše Amálka

                                                      Aiwin Druna Blue                        naše Sindinka

Autor: Ája


 

Mimo to že jsme do Brna jeli vystavovat,se také uskutečnilo setkání ,,Druňáčků" kteří zrovna tak získali výborné výstavní ocenění,včetně jejich a teď už i naší nové kamarádky Etinky Slezký Hrádek,která na své první výstavě dostala Výborná 1,Vítězka třídy mladých.Takže maminka naší Cheyllinky (také,, Cheylla"  Bohemia Alké )získala Výborná 1 a Vítěze třídy.Sestra naší Cheyllinky (Aiwin Druna Blue)získala Výbornou a také její bratr Aris Druna Blue získal známku Výborný.Všichni včetně všech pejsků se výborně bavili a tak strávený den v Brně se opravdu vydařil.

Na pár foteček se můžete podívat ZDE.

 

 

 Tento týden jsme se zúčastnily táboru,který byl zaměřený na agility.Tábor se konal v Žamberku.Soustředění vedla výborná trenérka Irena Kochová.Načerpaly jsme tak nové zkušenosti na parkuru a zároveň se pobavily jak pejsci tak i my mezi bezva partou agiliťáků.

 

9.8.2008

 V Kamené Horce u Svitav se konalo koňské parkurové skákání.Ukázku tance se psem ale i agility opět perfektně předvedla Cheylla se Sindinkou s velkým ohlasem u diváků.Jen si s námi hrál větřík,který si neustále hrál s mým kloboukem a při tanečku mi poletoval pořád sem a tam, ale i tak se nám taneček povedl.Amálka,která teprve začíná,ukázala jakou rychlostí se dají probíhat tunely.Ona je prostě opravdový "rakeťák"

...fotečky zde...

 

Obrazek

31.7.2008

Na stránkách jsou malé úpravy.Pro nedostatek místa jsou některé fotografie přesměrované na naší fotogalerii na rajčeti.

Obrazek

 

 

26.7.2008

Předváděli jsme tanec se psem při oslavě vesnice (500 let od založení) Sedliště.Díky takovým ukázkám získavá Cheylla se Sindy velké zkušenosti.3 fotečky naleznete zde. 

 

Obrazek

16.7.2008

Úžasné fotečky od p.Kameníka naleznete v odkazu Rajče-fotogalerie.Tímto ještě jednou děkujeme autorovi fotografií.

 

Obrazek

 

 

 15.7.2008

Přidané fotečky z předváděčky v tanci se psem z Janova ze dne 28.6.Fotečky najdete v odkazu Rajče-fotogalerie.Sindy a Cheylla získali od publika parádní potlesk.

 

Obrazek

 

 

22.6.2008

         Účast na našich prvních závodech v tanci se psem v Blansku.Cheylla startovala v kategorii začátečníků - D,a z 12ti psů skončila na

krásném 4.místě.
                Máme velkou radost,protože jsme obě byli před vystoupením nervozní.

                    

15.6.2008 

         Dneska jsme vyjeli do Lanškrouna na krajskou výstavu.Vystavovala se jen 

                            Amálka svou třídu vyhrála.Takže jsme odváželi super posudek a známku

    VELMI NADĚJNÁ 1.

 

Obrazek

Autor:Royal Stuart

 

 

Během výstavy se konala předváděčka - využití psa k ovcím a indickým běžcům (flašky).

Amálce to moc bavilo.

 

Obrazek

 

 

14.6.2008   

      Dneska jsme byli se Sindy a Cheyllou na předváděčce v tanci se psem a

         agility.Akce Zámrskání 2008.Zvládli jsme to.                   

 

Obrazek

 

7.6.2008     

       Účast na prvních oficiálních závodech agility v Opatovicích nad Labem.Cheylla startovala  v kategorii LA1 a Sindy v SA1.Cheylla si vyběhala zkoušku na výbornou a skončila na 5.místě.

ObrazekObrazek