Jdi na obsah Jdi na menu
 


Deníček štěňátek

 

 

 

 

rodinka-4.jpg

 

VRH - A 

  Narozena 25.3 2011

 

 Štěňátka z tohoto spojení budou po rodičích DNA CEA Normal.Po svých rodičích ponesou vyrovnanou a velice přátelskou povahu s velkým temperamentem,pěkného exterieru,vhodná pro jakýkoliv sport.Jak maminka tak tatínek se aktivně účastní sportovních činností a mají mnoho zkoušek,jak ze sportovní kynologie,tak z agility.Budeme upřednostňovat aktivní páníčky,kteří mají představu o povaze a potřebách tohoto úžasného plemene! 

 

 

          VRH "A"             

                               Amálka             &                Josh

    portret1.jpgzenich2.jpg       

            více ZDE                               - více  ZDE

 

Matka Otec

Obrazek

 

j.1jpg.jpg

Amálka Brouček

DKK a DKL 0/0

CEA DNA normal

Glaukom - neg.

VÍCE

Whirlwinds Daithi Go For It (ISDS 292426)

DKK, DKL 0/0

CEA, TNS, MDR1 DNA normal

Glaukom - neg.

VÍCE

 

bez-nazvu.png

 Všechny dětičky mají své domovy a své báječné páníky.Všem štěňátkům přejeme úžasný,nádherný a dlouhý život v nových skvělých rodinách!Ještě jednou chci moc poděkovat Claudii Wagner že souhlasila s Joshovým otcostvím!

 

---------------------------------------------------------------------

1.6 2015

MR Border Collií ve Frenštátu, Action Jane´s dogs (Ekšík) synáček Amálky a bráška Arčí,si doběhl pro 3. místo v družstvech yesmám z vás děcka radost,jste šikulky smiley!

024.jpg

 

 

 

3.6 2011

PRINCEZNA ARTEMIS JANE´S DOGS  ZŮSTÁVÁ DOMA!

Bylo rozhodnuto,Artemiska zůstane doma v Janově u maminky Amálky,u tetiček Bonnie,Cheyll,Sindy a hlavně u mě!Jak srdíčko radilo,její očička napovídala,což opravdu nešlo a nejde přehlédnout,hlavně jak mě Arčí nepřetržitě hypnotizuje.Nejdříve jsem to přehlížela,nevnímala a ani mi to ze začátku nedocházelo až když Arčí ještě k těm očím přidala pacinku,kterou mi začala pokládat při krmení na moji nohu a jasně mi tím říkala"jsem tu pro tebe,nikomu mě nedávaj"! Hlavně také ve stálém závěsu za mnou. Dlouhé vedení....promiň Arčí,ale zapnulo včas! Došlo mi také,že bych byla sama proti sobě,kdybych si z vlastního chovu nenechala potomka po tak úžasné,krásné a pracovité mamince jako je Amálka a po zrovna tak úžasném,krásném a pracovitém tatínkovi jako je Josh!

 artemis.jpg

2.6 2011

Anwar Jane´s dogs-Tereza Havlíčková - Praha 

Poslední šimínek Anwáreknám dnes odjel do svého nového domova,se svou novou paničkou Terezkou Havlíčkovou do hlavního města Prahy.Loučení nebylo zrovna lehké,ale jsem přesvědčená že se Andy bude u svých nových páníčků mít přímo úžasně! Spolu s Terezkou vyzkoušejí v budoucnu různé sporty.Přejeme ti Andy moc krásný,zábavný a úžasný život s novou báječnou rodinou! A už tu máme první fotečky Andíka,které poslala jeho panička Terezka ZDE!

018.jpg

 1.6 2011

Anwárek(Andy) a Artemis(Arčí) dnes ještě společně řádili na dvorečku.Akční odpoledne zakončili zahradní hoňkou po pořádném dešti a na ty malé bahňáčky se můžete podívat  ZDE! Oba lumpíci že se ale dokáží tvářit ,dělej jako by nic a hodit ten jejich kukuč.Poslední fotečka mluví za vše.

30.5 2011

Fotečky ještě tří štěňátek Anýzky,Andíka a Artemis ZDE!

Dnes po zahradě běhal už jenom Andík s Arčí,ale už mám velice dobré zprávy od paničky Jany Smolové.Anýzka vše bezvadně zvládá a ani v noci moc nekňučela,je statečná.

  

31.5  Anýzky nová panička Jana dnes poslala krásné fotečky ze zahrady ZDE!   Za které moc děkujeme!

29.5 2011

Anyza Jane´s dogs-Jana Smolová -Semanín u České Třebové

Dnes odjela do svého nového domova Anýzka se svojí novou paničkou Janou Smolovou do nedalekého Semanína u České Třebové.Budou se spolu věnovat agility a než se odstěhují do jižních Čech,budou docházet ke mě na cvičák,takže Anýzku budu často vídávat.V budoucnu zcela jistě ale vyzkoušejí i pasení,protože všechna štěnda už teď a takto malá pasou.Přeji ti Anýzko také v životě hodně štěstíčka,radosti i moře zábavy s novou rodinou a hlavně se svojí paničkou Janou!

133.jpg

 26.5 2011

Tak ještě zbývá odchod Anýzky a Anwárka.Anýzce se zítra vrátí panička Jana z nemocnice a tak nám zřejmě už odjede.Panička  Terezka,hoří nedočkavostí až si přijede Anwárka za týden ve čtvrtek vyzvednout,což zatím k vůli stěhování nebylo možné.Ale vím a jsem přesvědčená,že oba zbývající bobášci,se budou u svých paniček mít přímo úžasně,o to jejich odchod do nových domovů bude pro mě daleko lehčí.

24.5 2011

Action Jane´s dogs-Maruška Řežábková -Česká Třebová

Dnes navečer po skončení agility tréninku odejel další pejsek do svého nového domova a to Actionek s mojí kamarádkou a trenerkou na cvičišti Maruškou Řežábkovou,do nedaleké České Třebové.Jsem moc ráda,že tento pejsek šel k mé kamarádce,kde se bude mít opravdu skvěle.Hlavně ho budu hodně často vídávat u mě na cvičáku,ale i na agility závodech na které s Maruškou jezdíme.Přeji ti Actionku také hodně radosti,zábavy a štěstíčka se svojí paničkou Maruškou!

webové stránky ZDE!

020.jpg

 

22.5 2011

Akira Jane´s dogs - Jana Špačková Trnava u Zlína

 Ashia Jane´s dogs - Radka Starostová Hradec Králové.

Tento víkend byl naplánovaný odjezd tří holčiček do nových domovů,bohužel odjely jenom Akira a Ashia. Panička Anýzky Jana Smolová skončila v nemocnici a momentálně je po operaci slepého střeva,takže si Anýzka ještě u mě nějaký den pobude.Janičce přejeme brzké uzdravení!  Akirka odjela do svého nového domova se svojí paničkou Janou Špačkovou  do Trnavy u Zlína. Ashia bude mít nový domov v Hradci Královém,kde se bude v budoucnu se svojí paničkou Radkou Starostovou věnovat  frisbíčku.Přeji vám v životě holčičky hodně štěstíčka,radosti,zábavy se svymi novými páníčky a nezapomeňte na mě a na maminku Amálku a také na tetičku Boninku,která se vám tolik věnovala při hraní a mějte se v životě moc dobře!

 

    118.jpg                            122.jpg 

 

17.5 2011

 Arty Jane´s dogs Kateřina Klimková- Praha

Dnes nám odjel první pejsek Arty se svojí paničkou Katkou Klimkovou do nového domova a to do hlavního města Prahy.A už tu máme velice dobré zprávy,že Artík cestu zvládl zcela bez problému.Doma už stačil prozkoumat celý byt,seznámit se s novým kamarádem pudlíkem a zbytkem rodiny a prý vůbec nekňučel, na rozdíl odemně.....Přejeme ti Artíčku krásnej život v nové skvělé rodině!

 arty-s-panickou-katkou.jpg

 

16.52011

Štěňátka mají za sebou čipování,očkování,celkovou kontrolu,kontrolu zoubků i pupíčků a všichni jsou v naprostém pořádku!

13.5 2011

Už se  blíží odchod štěňátek do nových domovů.Pevně věřím že jsem vybrala ty nejlepší páníčky pod sluncem jak srdíčko radilo,a tak myslím že se budou mít Amálčiny dětičky přímo úžasně! Všichni se budou se štěňátky věnovat agility,frisbee a jiným sportům.

 

11.5 2011

Fotečky našich upracovaných mrňousků po náročné práci na zahradě,dále návštěva mateřské školy,kde jsem zaměstnaná a další....

Fotečky ZDE!

 

2.5 2011

38 DEN:  Štěňátka nám neuvěřitelně rychle rostou a každým dnem jsou aktivnější,vynalézavější,hravější,ale také mazlivější!Dostává se jim jak se patří,skvělé socializace počínaje našimi koníky kteří dovádějí ve výběhu,dále nepřetržitým rachotem a boucháním od sousedů budovatelů,kteří stavějí kolnu a tlučou,brousí a zase tlučou,ale prckům to vůbec nevadí a jsou zcela v pohodě.Také naše kulíšky navštívily děti z Azylového domu ze Svitav,které přijely do naší stáje za koníky ,(musím říci-ačkoli děti tmavší pleti,všechny neuvěřitelně vychované,hodné,skromné a moc poslušné).Dále se na socializaci úžasně podílí milounká tetička Bonnie,která si se štěndama vydrží neuvěřitelně hrát a dovádět!Cheyllinka zatím prckům nepřišla na chuť a raději vše pozoruje z povzdálí.A nesmím zapomenout na budoucí páníky  našich batolátek,kteří je pravidelně navštěvují a také přispívají perfektním seznamováním a mazlením..

FOTEČKY ZDE!

24.4 2011

Vložené nové fotečky štěňátek v deníčku.Kulíšci se zůčastnili focení v  rozespalém stavu,jinak je není možné udržet takže někteří u fotografování ještě spinkají.Už to totiž není pytel blech,ale deset pytlů! A  ZDE  fotečky- venkovní rejdění kulíšků.

20.4 2011

Z dětiček se nám už klubou pěkní rošťáčci a pomaloučku i demoliční četa,mám z nich velikánskou radost jak jsou úžasně čilí. Začínají si hrát z hračkami,ale i mezi sebou,což někdy končí pořádnou rvanicí. Všichni už přiběhnou na zavolání,obzvlášť když jim nesu jejich kašičku kterou jsme začali dětičkám přidávat k maminčinu mlíčku. A to je potom u misky pořádná mela. Také jsme vyměnili už bedýnku za ohrádku,byla jim poněkud těsná.Koncem týdne mrňousky čeká druhé odčervení.

 Fotečky ZDE!  a    ZDE!

 

 

 

artemis.jpg Artemis:

Trikolorní fenečka 1

nar.: 2:45

Por.váha: 360g

 zůstáva v chovné stanici:

 

 

 

 

 

  

anyz.jpgAnyza: 

 Černobílá fenečka 2

 nar.: 3:45

Por.váha: 320g

zadaná:

 

  

 

 

 

anwarek.jpg Anwar:

Černobílý pejsek 3 

nar.: 4:00

Por.váha: 430g

       zadaný:              

 

 

 

  

             actionek.jpg             Action:

Černobílý pejsek 4

nar.: 4:25

Por.váha: 360g

zadaný:  

  

                                  

 

                

                                                                Akira:

akira.jpgTrikolorní fenečka 5

nar.: 4:35

Por.váha: 350g

 zadaná:

 

 

 

  

                                                                Ashia:

ashia.jpgTrikolorní fenečka 6

nar.: 5:25

Por.váha: 410g

zadaná: 

 

 

  

 

 

 

arty.jpg Arty:

 Černobílý pejsek 7

nar: 6:30

Por.váha:370g

zadaný:

 

 

 

                                                                         

                                 

15.4 2011

21.den:  Štěňátka jsou zase o něco větší a mají se čile k světu,mám z nich velikou radost.Stačí když jenom zaslechnou můj hlas a všichni už zvedají hlavičky kdeže to ta dvounohá panička je,a což teprve když se objevím u vchodu bedýnky,to je teprve nával miláčků.Všichni už mají zoubky a tak při jejich hrách je občas slyšet zakviknutí.K výborné socializaci si ty naše dětičky vybrali hračky našeho vnoučka Matouška které se zájmem sondují ,ňuchají a vůbec se ničeho nebojí ani šustivé podložky kterou jsme položili mezi hračky.Však jsou také každý den vystaveni schválně různým zvukům,jako je rádio,televize,šustění novin,boucháním do matrací a podobně.  Fotečky ZDE!

 

9.4 2011 

Štěňátka maji 2 tydny,neuvěřitelně povyrostli,všichni koukají na svět a slyší! Kulíšky už není možné v klidu vyfotit jsou jako pytel blech,začínají se z nich klubat pěkné rychlonožky!...Více v deníčku štěňátek...

FotečkyZDE!

                    

4.4 2011 

Dnes byli dětičky u pana doktora na ostříhání drápečků,aby maminku nepoškrábali při papaní.Pan doktor zůstal jako opařený,nemohl uvěřit jak skvěle štěňátka vypadají ve svých deseti dnech života,jak jim Amálčino mlíčko výborně svědčí.Zaznamenaváme další velké změny u štěňátek! Pomalounku se některým začali otevírat očička,pokoušejí se udržet hlavičku a hlavně začínají pomalu houpavým pohybem chodit po svých nožičkách i když to zatím končí překulením na zádička.Někdy se už se také pořádně rozštěkají.Jsou to roztomilé šikulky!

 

2.4 2011

Nové fotečky štěňátek - ZDE! 

30.3 2011

Dětičky se nám neuvěřitelně mění před očima...začínají jim černat čumáčky,trikolorní holčičky se nádherně začínají vybarvovat a všechna štěňátka jsou pořádní macíci. Zaznamenali jsme už také první stavění na nožičky,zvedání hlaviček a občasné zaštěkání.Amálce se daří skvěle a vypadá skvěle,nikdo nevěří že je po štěňátkach!

O víkendu budou nové fotečky těch našich malošek.

28.3 2011

Dnes se už konečně přišly podívat na štěňátka Cheylla a Bonnie,měly povolenku od Amálky.Cheylla chvilku koukala a jakoby chtěla říci...nic pro mě a odběhla lehnout pod stůl.Zato Bonnie nechápajíc...kroutila hlavou do stranco že to u té Amálky v bedýnce vrní a kňučí,moc zajímavé hračky.Od bedýnky se tetičce ale vůbec nechtělo,neteřinky a synovečci se ji moc líbili. 

012.jpg

!

 

 27.3 2011

Štěňátka se nám začínají pěkně vybarvovat a další dvě fenečky 5 a 6 jsou také trikolorní!

 

 

26.3 2011

Konečně trošku času k doplnění informací o našich mrňouscích!

Včera 25.3 ,naše Amálka porodila 7 krásných a zdravých štěňátek.V 1:45 hod.Amálce odtekla plodová voda a ve 2:45 hod. Amálka začala rodit první štěndo.Porod ukončila v 6:30 hod.,šlo to docela rychle a se vším si holčička poradila sama,já  jsem jenom malinko asistovala.Štěňátka jsou všechna v pořádku,mají se skvěle k světu papají,kakají a spinkají.

 

 

25.3 2011

Na dnešek v noci 25.3 ,náš Broučínek Amálečka porodila 7 překrásných štěnátek.Holčičky 4 - z toho 1 černobílá,3  trikolorní a 3- chlapečky černobílé.Amálka zvládla celý porod zcela sama(to je fena),já jsem jenom trošičku asistovala a už jsme stihli navštívit i veterináře.Po prohlídce mrňátek i maminky pan doktor prohlásil,že jsou všichni zcela v naprostém pořádku,štěňátka jsou prý překrásná,nabaštěná a hlavně zdravá !

 

002.jpg

  NA RAJČETI NĚJAKÉ FOTEČKY -   FOTO ZDE!

 

25.3 2011

RODÍME!!!

 

23.3 2011

Našemu kulaťounkému zlatíčku Amálce se daří skvěle,dalo by se říci stále beze změny,ale... přece jenom malinkou odchylku jsme zaznamenali a to navečer mírný pokles teploty,tak uvidíme .Jinak každý den chodíme na procházky  i několikrát denně a Amálka si je pořádně vychutnává.

005.jpg

 

21.3 2011

Amálka je ještě stále v pohodičce,ráno  byla na své pravidelné ranní obchůzce po dvorečku zkontrolovat si stav kočiček.

13.3 2011

Dnes má Amálka už 52. den březosti a zaznamenali jsme první rejdění mrňátek.Však se nám těhulinka pěkně zakulatila!

 

003.jpg

 

23.2 2011

Po několika dnech nechutenství se opět chuť k papání Amálce vrátila a vše co dostane slupne jako malinu.Krmíme tříkrát denně a v menším množství,nesmíme to zase přehánět.

Amálečka si jak se patří užívá těhotenství,už opravdu zmírnila tempo.Chodíme na dlouhé procházky k lesíku a to ji opravdu baví,jenom tak nakukovat jestli jsou myšky doma.

 

18.2 2011

      Amálka začala být na sebe docela opatrná,(takovou ji opravdu neznáme,)za míčkem a talířem se už neřití svojí rakeťáckou rychlostí jako dřív.Ale moc ji baví na našem políčku si stále kontrolovat stav myšiček.

 

 

14.2 2011

Jupíííí! Konečně mohu s velikánskou radostí oznámit...Čekáme štěňátka!!Dnes jsme byli s Amálkou na sonu,a byla nám potvrzena březost.Pan doktor nám zdělil,že Amálka čeká pět, i více štěňátek.Cesta do Německa za tímto úžasným pejskem Joshem nebyla marná.Krytí proběhlo 21.ledna a na štěňátka se můžeme těšit, kolem 23. března.Jsem nesmírně šťastná!

"Josh plně splnil naše představy o krycím psu pro Amálku"! A osobně jsme se mohli  sami přesvědčit o jeho temperamentu.Je nadšený,ochotný a veselý při práci,lehko ovladatelný a velice přátelský.(Reagoval na všechny povely Marušky,která si ho zkoušela a i když našemu jazyku nerozuměl,ukázal opravdu svoje kvality udělal na nás veliký dojem).Josh má výborné zdravotní výsledky,je nádherně stavěný,atletického typu a má pěkný exteriér... je úžasnej,prostě Pan Pes!!!  Katka ho výstižně pojmenovala...psí "James Bond".

O nicméně učarovala broučínek Amálka, Claudii majitelku Joshe celkovým dojmem,i svojí láskou a vymazleností,což Amálka,(ale i Bonnie) opravdu dovede projevit,k cizím lidem nevyjímaje.Claudii moc děkujeme,že souhlasila s krytím naší Amálky!

Musím také moc poděkovat Barušce Šťouračové,která nám pomohla najít tohoto úžasného pejska a za pomoc s veškerou korespondencí do Německa před krytím,ale i po krytí,coby překladatelka! Dále Marušce Řežábkové která nás ochotně a bezpečně dopravila tam a zpět,(plus málá komplikace,za to před ní smekám! Ale nesmím zapomenout na Péťu Kabrhelovou,která k nám dojíždí ke koním, plnila roli překladatelky a střídala se s Maruškou za volantem.Holky moc Vám všem děkuji! Bez Vaší pomoci bych byla víte kde....